Als je een beetje het nieuws volgt, moet het je toch ook opvallen dat heel veel om conflicten draait. Hieronder voorbeelden daarvan. Die ik zelf selecteer vanuit mijn interesse en deel wanneer het mij uitkomt (dus niet altijd vers van de pers). Mondiaal en landelijk nieuws. Soms zo lokaal dat het ’t landelijke nieuws niet eens haalt. Aangevuld met hoe je zo’n conflict kunt voorkomen of oplossen. En af en toe een item van mijn eigen hand.

In het nieuws

empathie-is-hot-in-het-bedrijfsleven
16 sep 2019
nu.nl

Inlevingsvermogen is key.

Een artikel naar het hart van de mediator! Als je je kunt verplaatsen in de emoties en belangen van de ander, lopen moeilijke gesprekken vaak beter. Het is natuurlijk lastig om toe te geven dat een door jouw genomen besluit voor de ander bijzonder nadelig is.

In het nieuws

draagvlak
6 aug 2019
fnv.nl

Het gaat om het creëren
van draagvlak en begrip.

Het gaat om het creëren van draagvlak en begrip. Lees het hele artikel op fnv.nl Een conflict ligt op de loer als de ene partij zich niet gehoord en begrepen voelt door de andere partij. Als van bovenaf regels worden bepaald die relevant zijn voor bepaalde groepen mensen, is er…

In het nieuws

kinderen-moeten-er-kunnen-spelen-oplossing
6 aug 2019
Omroep Gelderland

Overlast.
Een kwestie van perceptie.

Wat door de een als geluidsoverlast wordt ervaren, is voor de ander heel acceptabel. Een kwestie van perceptie. Zijn de omwonenden die overlast ervaren ‘tegen’ het voetbalveld en spelende kinderen? Waarschijnlijk niet. Zij zijn ‘tegen’ de ervaren geluidsoverlast en willen rustig wonen. Vinden de ouders van de voetballende kinderen dat die geluidsoverlast maar moet worden geaccepteerd?